
BARSKA EKONOMIJA
Barska ekonomija obezbeđuje metodu za
tačan izračun cene koštanja prodajnog artikla
bez obzira na vrstu i namenu ugostiteljskog objekta.
Namenjeno za vlasnike i menadžere u
ugostiteljstvu koji žele da donose odluke na
osnovu tačnih pokazatelja.
MOŽDA SE PITATE KAKO?
JEDNOSTAVNO! SA PRIMENOM BARSKE EKONOMIJE!
Kako će te znati da li je BARSKA EKONOMIJA REŠENJE za vas?
Ako osećate u poslovanju da:
- imate problem sa izračunom cene koštanja prodajnog artikla,
- nije Vam jasno zašto nemate profit,
- nemate kontrolu nad troškovima,
- ne znate kako da postavite pokazatelje,
- nemate vremena za kompleksne izračune.
Barska ekonomija obezbeđuje POTPUNO BESPLATNO skup metoda sa kojima možete dobiti odgovore kako da:
- pravilno evidentirate troškove i nosioce troškova,
- razumete uticaj troškova i operacija na cenu koštanja,
- formirate sastavnice u ugostiteljstvu,
- vršite izračun cene koštanja prodajnog artikla,
- definišete cenovnu strategiju,
- izračunate profitabilnost prodajnog artikla,
- postavite ključne pokazatelje učinka,
- optimizujete poreze.
BARSKA EKONOMIJA

Definisanje troškova i nosioca troškova
Značaj pravilnog definisanja, evidentiranja i upravljanju troškova i nosioca troškova u ugostiteljstvu.

Uticaj troškova i operacija na cenu koštanja
Sprečite nepovoljne poslovne scenarije smanjenim uticajem troškova i operacija na cenu koštanja.

Formiranje sastavnica (normativa)
Formiranje sastavnice (normativa) predstavlja temelj za uspešno i precizno vođenje ugostiteljskog poslovanja.

Izračun cene koštanja prodajnog artikla
Izračun cene koštanja prodajnog artikla - predstavlja srž razumevanja barske ekonomije i poslovanja ugostiteljskog objekta.

Cenovna strategija
Naučite kako da izaberite i primenite najbolju cenovnu strategiju na zadovoljstvo i vas i gostiju.

Izračun profitabilnosti prodajnog artikla
Izračun profitabilnosti prodajnih artikala može odrediti sudbinu vašeg poslovanja u ugostiteljstvu.

Ključni pokazatelji učinka - KPI
Ključni pokazatelji učinka (KPI), su najbolji način da pratite i usmerite poslovanje svog ugostiteljskog objekta ka željenom cilju.

Optimizacija poreza
Praktični saveti kako da optimizujete svoja poreska davanja, a da ne ugrozite legalnost svog poslovanja.

Primenom BARSKE EKONOMIJE
možete obezbediti:
- Preciznu raspodelu troškova
- Tačnu cenu koštanja prodajnog artikla
- KPI - ključne pokazatelje učinaka
- Donošenje odluka na osnovu izračuna
Korišćenjem proverenih metoda i preciznih izračuna, obezbeđujete pravilno i blagovremeno donošenje ključnih odluka, neophodnih za uspešno poslovanje svakog ugostitelja.
REČ, DVE O BARSKOJ EKONOMIJI
Postoje problemi sa kojima se suočavaju manje više svi ugostiteljski objekti.
Najbolji odgovori na te izazove, potvrđeni kroz dugogodišnju ugostiteljsku praksu, objedinjeni su na jednom mestu.
E to "mesto" - nazivamo BARSKA EKONOMIJA.
Barska ekonomija je segmentirana na više celina. Svaka od njih se bavi konkretnom problematikom koja muči većinu ugostitelja. Zato se, uz kratak stručni uvod, daju jasni predlozi kako prevazići te probleme. Nešto poput navigacije koja vam najavljuje problem, ali i predlaže najbolju rutu za prevazilaženje istog. I to na osnovu najuspešnijih iskustava drugih.
Svi koji su već ugostitelji, ili to nameravaju da postanu, treba da pročitaju BARSKU EKONOMIJU. Sigurni smo da će vam to puno pomoći da unapredite svoje poslovanje. Jednostavno, nekoga je već mučila ta muka koja sada mori vas. I Vaše je samo da pročitate kako.
Autor: Bojan Ilić
Koautor: Dušan Dinić
PREUZMITE PRIRUČNIK BARSKA EKONOMIJA
Potpuno besplatno možete preuzeti priručnik BARSKA EKONOMIJA. Nakon popunjavanja obrasca, poslaćemo Vam email sa linkom za preuzimanje.
